Tarkarét Vendégház

Programok

Programajánlatunkban számos az általunk kipróbált túrázási, és kikapcsolódási lehetőséget kínálunk. Valamint a helyi aktuális programokról is tájékoztatást nyújtunk.

Elsősorban ajánljuk a házhoz tartozó pihenőkertet, amely kitűnő teret biztosít a kikapcsolódásra. A túrázás szerelmesei már pár perc alatt elhagyhatják a falut, hogy Somogy zöld lankáin barangoljanak.

A közeli Kisgyalánban halastó várja a horgászokat és türelmes kísérőjüket. Aki maga is szeretne a vízben megmártózni, annak szívesen ajánljuk az igali termálfürdő meleg gyógyhatású vizét, vagy Gunaras fürdőt ahol felújított családi medence és zárttéri medence télen is várja a látogatókat.

Ha Somogy megyébe utazik, érdemes régió központjába Kaposvárra is ellátogatni, hiszen számos kulturális eseménynek és múzeumnak ad otthont és kivételes hangulatával elvarázsolja a látogatókat.

Programajánló

Kattintson a lenti dobozok egyikére, hogy a választott programokhoz ugorjon.

Környékbeli látnivalók

Kattintson ide

Környékbeli programok

Kattintson ide

Természeti programok

Kattintson ide

Környékbeli fürdők, wellness

Kattintson ide

Programlehetőségek nagyobb távolságokban

Kattintson a lenti dobozok egyikére, hogy a választott programokhoz ugorjon.

Természeti programok

Kattintson ide

Történelmi és kulturális látnivalók

Kattintson ide

Kisvasutak​

Kattintson ide

Kalandparkok​

Kattintson ide

Hajójáratok-sétahajók​

Kattintson ide

Környékbeli látnivalók

Erdők Háza Látogatóközpont – Kaposvár: tematikus foglalkozások, interaktív játékok és kiállítás, élményszobák, terepasztalok segítségével mutatják be az erdő élővilágát, az erdőben zajló munkálatokat, az erdész és vadász hivatást – iskolás és óvodás csoportoknak, családoknak, és minden érdeklődőnek.

Katica Tanya Kalandpark és bemutató gazdaság: bemutatógazdaság, állatsimogatás, lovaglás, lovagvár, csúszdapark – kicsiknek és nagyoknak, kalandpark, ugráló párna, tavi attrakciók; minden hétvégén tematikus programok.

Szennai Szabadtéri Néprajzi Múzeum: a skanzen Magyarországon egyedülállóan egy élő faluban létrejött falumúzeum, ahol a látogatók a talpas-favázas népi építészetet ismerhetik meg. A múzeum területén található Somogy egyik legszebb műemléke, az 1785-ben népi barokk stílusban épült festett, kazettás mennyezetű református templom.

Kaposvári Egyetem Szarvasfarm: Bőszénfán vezetett túrán találkozhatunk Magyarország öt nagyvadjával (gímszarvas, dám, őz, muflon, vaddisznó), szelíd szarvasok simogatása, trófeakiállítás, Zselicvad Étterem vadételkülönlegességei, ismerkedés őshonos magyar háziállatokkal.

Zselici csillagpark: a mesterséges fények hiánya, az alacsony szintű fényszennyezés miatt a csillagos égbolt olyan részleteit is láthatjuk szabad szemmel, amelyeket máshonnan lehetetlen megfigyelni. A látogatók – családok, baráti és iskolai csoportok – nem csak nappal, de éjszaka is különböző programokon vehetnek részt, ahol megismerkedhetnek természeti kincseinkkel: a tájjal, az erdővel és az égbolt csodáival.

Környékbeli programok

Fusion Játszóház és Szabadidőpark: gokart, bowling, játszóház, csúszdák, légvár, labirintus, markoló, „kőkorszaki sószoba”, ping-pong, x-box, csocsó, biliárd, étterem és kávézó 

Kaposvár és látnivalói: különleges múzeumok, séták a szecessziós belvárosban, élményfürdő – ismerkedés Rippl-Rónai városával.

Meistro Lovastanya: tereplovaglás, paintball, horgászat, állatsimogató, csapatépítő tréningek, lovasmúzeum.

Kassai Völgy – honfoglalás kori lovasíjászat: lovasíjász bemutatók, élő történelem órák, népvándorlás kori lószerszámok és fegyverek bemutatója, honfoglalás kori harcmodor bemutatója.

Madárpark Zsippó: madár- és élménypark, több mint száz fajta madár, hagyományos paraszti életet bemutató kiállítás, régi és mai növényfajták bemutatása 2,5 hektáron.

Kapos Dropzone: tandemugrás 4 000 méterről, ejtőernyős ugrás, repülő bérlés, ejtőernyős képzések.

Zselic Paintball: military paintball – egy különleges élmény.

Természeti programok

Zselici Tájvédelmi Körzet: 10 500 hektár védett terület, egyedülálló bükkös-ezüsthársas erdőtársulás, számos védett növényfaj, csillagoségbolt park, kijelölt túraútvonalak.

Kalanderdő – Deseda földön, vízen, levegőben: a parkerdő területén négy interaktív tanösvényen mind a négy érzékszervünket próbára tehetjük életkorunknak, érdeklődésünknek és tudásszintünknek megfelelő információkkal és feladatokkal, a madármegfigyelőn és az arborétum területén kialakított kilátóhelyeken a madárvilágban és a természeti környezetben gyönyörködhetünk.

Petesmalmi Vidrapark: erdei tavas területek élővilágának bemutatása, vidrák és természetes élőhelyük, madármegfigyelő kunyhók.

Kaposvári Egyetem Szarvasfarm – Bőszénfa: Magyarország öt nagyvadjának, az őznek, a gím- és a dámszarvasnak, muflonnak és a vaddisznónak megismerése, trófeakiállítás, őshonos háziállatok, fogatos vagy traktoros túrák, szamaragolás.

Desedai Arborétum: lombos és fenyőfák, parkerdő, arborétum és tó szerves egysége.

Gyertyános Parkerdő: Kaposvártól délre – “egy csepp Zselic a javából”.

Fekete Harkály Tanösvény: Duna-Dráva Nemzeti Park e-tanösvénye: változatos élőhelytípusok, különféle fafajok, csodás lágyszárú növények, rejtett életmódú állatok.

Tókaji Parkerdő: az erdő természetes varázsa egyesül egy összefüggő tórendszerrel – koronglövésre és korongvadász versenyek megrendezésére alkalmas lőtér.

Ropolyi-tó: a Zselicben tavasztól őszig horgászásra és kirándulásra alkalmas tó a Kardosfa Hotel*** közvetlen közelében.

Fekete István Látogatóközpont – Deseda: közvetlenül a Deseda tó partján épült látogatóközpont a tó élővilágát mutatja be számos attrakcióval és látványelemmel, a Deseda megismerésére gyalogos, kerékpáros vagy kirándulóhajós túrákon is lehetősége van a látogatóknak.

Környékbeli fürdők, wellness

Kaposvári Virágfürdő: wellness, élmény- és gyógyfürdő komplexum – a vízi élmények teljességét kínálja kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Szigetvári Gyógyfürdő: történelmi múltja mellett Szigetvár gyógyfürdője kiváló wellness szolgáltatásokkal, bel- és szabadtéri medencékkel, különféle masszázsszolgáltatásokkal, sószobával, uszodával és gyógyászati szolgáltatásokkal várja látogatóit.

Igali Gyógyfürdő: gyógyvizes medencék, élményfürdő, gyermekmedencék, uszoda, castiglione.

Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ: nyitott és fedett medencék, wellness szolgáltatások, gyógyvíz, sportpályák, játszóterek, gyógyászati szolgáltatások.

Programlehetőségek nagyobb távolságokban

Természeti programok

Kaposmérői Bölényrezervátum

Tanösvények, parkerdők a SEFAG Zrt kezelésében

Dráva Kapu Bemutatóközpont

Dráva menti tanösvények

Csokonyavisontai Fás Legelő Természetvédelni Terület

Barcsi Ősborókás Természetvédelmi Terület, Borókás Tanösvény

Boronka melléki Tájvédelmi Körzet

Ágneslaki Arborétum

Szigetvar

Történelmi és kulturális látnivalók

Szigetvár

Őskohó Múzeum Somogyfajsz

Szász Endre Múzeum – Várda

Ibafai Pipamúzeum

Pécs    

Krisna Völgy – Indiai Kulturális Központ és Biofarm

Hajójáratok, sétahajók

Balaton

Dráva