Programajánlatunkban számos az általunk kipróbált túrázási, és kikapcsolódási lehetőséget kínálunk. Valamint a helyi aktuális programokról is tájékoztatást nyújtunk.

Elsősorban ajánljuk a házhoz tartozó pihenőkertet, amely kitűnő teret biztosít a kikapcsolódásra. A túrázás szerelmesei már pár perc alatt elhagyhatják a falut, hogy Somogy zöld lankáin barangoljanak.

    A közeli Kisgyalánban halastó várja a horgászokat és türelmes kísérőjüket. Aki maga is szeretne a vízben megmártózni, annak szívesen ajánljuk az igali termálfürdő meleg gyógyhatású vizét, vagy Gunaras fürdőt ahol felújított családi medence és zárttéri medence télen is várja a látogatókat.

Ha Somogy megyébe utazik, érdemes régió központjába Kaposvárra is ellátogatni, hiszen számos kulturális eseménynek és múzeumnak ad otthont és kivételes hangulatával elvarázsolja a látogatókat.

PROGRAMAJÁNLÓ


Erdők Háza Látogatóközpont - Kaposvár: tematikus foglalkozások, interaktív játékok és kiállítás, élményszobák, terepasztalok segítségével mutatják be az erdő élővilágát, az erdőben zajló munkálatokat, az erdész és vadász hivatást - iskolás és óvodás csoportoknak, családoknak, és minden érdeklődőnek.

Katica Tanya Kalandpark és bemutató gazdaság: bemutatógazdaság, állatsimogatás, lovaglás, lovagvár, csúszdapark – kicsiknek és nagyoknak, kalandpark, ugráló párna, tavi attrakciók; minden hétvégén tematikus programok.

Szennai Szabadtéri Néprajzi Múzeum: a skanzen Magyarországon egyedülállóan egy élő faluban létrejött falumúzeum, ahol a látogatók a talpas-favázas népi építészetet ismerhetik meg. A múzeum területén található Somogy egyik legszebb műemléke, az 1785-ben népi barokk stílusban épült festett, kazettás mennyezetű református templom.

Kaposvári Egyetem Szarvasfarm: Bőszénfán vezetett túrán találkozhatunk Magyarország öt nagyvadjával (gímszarvas, dám, őz, muflon, vaddisznó), szelíd szarvasok simogatása, trófeakiállítás, Zselicvad Étterem vadételkülönlegességei, ismerkedés őshonos magyar háziállatokkal.

Zselici csillagpark: a mesterséges fények hiánya, az alacsony szintű fényszennyezés miatt a csillagos égbolt olyan részleteit is láthatjuk szabad szemmel, amelyeket máshonnan lehetetlen megfigyelni. A látogatók - családok, baráti és iskolai csoportok - nem csak nappal, de éjszaka is különböző programokon vehetnek részt, ahol megismerkedhetnek természeti kincseinkkel: a tájjal, az erdővel és az égbolt csodáival.

Fusion Játszóház és Szabadidőpark: gokart, bowling, játszóház, csúszdák, légvár, labirintus, markoló, "kőkorszaki sószoba", ping-pong, x-box, csocsó, biliárd, étterem és kávézó

Kaposvár és látnivalói: különleges múzeumok, séták a szecessziós belvárosban, élményfürdő – ismerkedés Rippl-Rónai városával.

Meistro Lovastanya: tereplovaglás, paintball, horgászat, állatsimogató, csapatépítő tréningek, lovasmúzeum.

Kassai Völgy – honfoglalás kori lovasíjászat: lovasíjász bemutatók, élő történelem órák, népvándorlás kori lószerszámok és fegyverek bemutatója, honfoglalás kori harcmodor bemutatója.

Madárpark Zsippó: madár- és élménypark, több mint száz fajta madár, hagyományos paraszti életet bemutató kiállítás, régi és mai növényfajták bemutatása 2,5 hektáron.

Kapos Dropzone: tandemugrás 4 000 méterről, ejtőernyős ugrás, repülő bérlés, ejtőernyős képzések.

Zselic Paintball: military paintball – egy különleges élmény.

Természeti programok

    Zselici Tájvédelmi Körzet: 10 500 hektár védett terület, egyedülálló bükkös-ezüsthársas erdőtársulás, számos védett növényfaj, csillagoségbolt park, kijelölt túraútvonalak.

    Kalanderdő – Deseda földön, vízen, levegőben: a parkerdő területén négy interaktív tanösvényen mind a négy érzékszervünket próbára tehetjük életkorunknak, érdeklődésünknek és tudásszintünknek megfelelő információkkal és feladatokkal, a madármegfigyelőn és az arborétum területén kialakított kilátóhelyeken a madárvilágban és a természeti környezetben gyönyörködhetünk.

    Petesmalmi Vidrapark: erdei tavas területek élővilágának bemutatása, vidrák és természetes élőhelyük, madármegfigyelő kunyhók.

    Kaposvári Egyetem Szarvasfarm – Bőszénfa: Magyarország öt nagyvadjának, az őznek, a gím- és a dámszarvasnak, muflonnak és a vaddisznónak megismerése, trófeakiállítás, őshonos háziállatok, fogatos vagy traktoros túrák, szamaragolás.

    Desedai Arborétum: lombos és fenyőfák, parkerdő, arborétum és tó szerves egysége.

    Gyertyános Parkerdő: Kaposvártól délre – “egy csepp Zselic a javából”.

    Fekete Harkály Tanösvény: Duna-Dráva Nemzeti Park e-tanösvénye: változatos élőhelytípusok, különféle fafajok, csodás lágyszárú növények, rejtett életmódú állatok.

    Tókaji Parkerdő: az erdő természetes varázsa egyesül egy összefüggő tórendszerrel – koronglövésre és korongvadász versenyek megrendezésére alkalmas lőtér.

    Ropolyi-tó: a Zselicben tavasztól őszig horgászásra és kirándulásra alkalmas tó a Kardosfa Hotel*** közvetlen közelében.

    Fekete István Látogatóközpont – Deseda: közvetlenül a Deseda tó partján épült látogatóközpont a tó élővilágát mutatja be számos attrakcióval és látványelemmel, a Deseda megismerésére gyalogos, kerékpáros vagy kirándulóhajós túrákon is lehetősége van a látogatóknak.Környékbeli fürdők, wellness

    Kaposvári Virágfürdő: wellness, élmény- és gyógyfürdő komplexum – a vízi élmények teljességét kínálja kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

    Szigetvári Gyógyfürdő: történelmi múltja mellett Szigetvár gyógyfürdője kiváló wellness szolgáltatásokkal, bel- és szabadtéri medencékkel, különféle masszázsszolgáltatásokkal, sószobával, uszodával és gyógyászati szolgáltatásokkal várja látogatóit.

    Igali Gyógyfürdő: gyógyvizes medencék, élményfürdő, gyermekmedencék, uszoda, castiglione.

    Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ: nyitott és fedett medencék, wellness szolgáltatások, gyógyvíz, sportpályák, játszóterek, gyógyászati szolgáltatások.


Programlehetőségek nagyobb távolságokban


Természeti programok:

    Kaposmérői Bölényrezervátum

    Tanösvények, parkerdők a SEFAG Zrt kezelésében

    Dráva Kapu Bemutatóközpont

    Dráva menti tanösvények

    Csokonyavisontai Fás Legelő Természetvédelni Terület

    Barcsi Ősborókás Természetvédelmi Terület, Borókás Tanösvény

    Boronka melléki Tájvédelmi Körzet

    Ágneslaki Arborétum


Történelmi és kulturális látnivalók:

     Szigetvár

    Őskohó Múzeum Somogyfajsz

    Szász Endre Múzeum – Várda

    Ibafai Pipamúzeum

    Pécs   

    Krisna Völgy – Indiai Kulturális Központ és Biofarm


Kisvasutak:

    Mesztegnyői Erdészeti Erdei Vasút

    Almamelléki Állami Erdei Vasút

    Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút


Kalandparkok:

    Balatonboglár Bobpálya és Kalandpark

    Zamárdi Kalandpark

    Mecsextrém


Hajójáratok- sétahajók:

    Balaton

    Dráva